Skip to main content

Zimske aktivnosti

Ko so sneg, mraz in led pogoj za dobro zabavo.

Bodite aktivni tudi, ko narava spi


Kamnik pozimi ne spi! Zimske aktivnosti najdemo za vsakogar. Posebej veliko zanimanja je za nočno sankanje, kjer lahko tudi starejši z nekaj adrenalina nahranimo otroka v sebi. Ljubitelji pohodništva pa se boste morda raje odločili za krpljanje in tudi pozimi varno doživeli gorsko idilo.

Nočno sankanje

Sankanje je vedno bolj priljubljena adrenalinska aktivnost na Veliki Planini. Zaživi predvsem, ko se dan že počasi spreminja v noč, reflektorji pa dajo ambientu svoj čar in moč. 2,4 kilometra dolga proga sicer zahteva nekaj previdnosti, vendar jo lahko enostavno odpeljemo brez izletov v sneg.

Več o zimski ponudbi Velike planine

Krpljanje
Trend krpljanja se je razvil zahodno od nas in sedaj prihaja tudi k nam v Slovenijo. Ljubitelji pohodništva boste nad takšno aktivnostjo navdušeni. Krplje nam olajšajo hojo po globokem snegu, saj nam večja površina zmanjšuje vdiranje, hkrati pa zobci na spodnji strani krpelj preprečujejo zdrse na ledenem terenu. Primerne so za manj strm teren, zato so zelo primerne za hojo po Veliki planini. Ker malo kdo od nas na dopust odide s krpljami v kovčku, je na zgornji postaji nihalke omogočen najem teh v snežnih metežih zelo dobrodošlih pomagal.

Smučanje

Smučišče Velika planina je priljubljeno družinsko smučišče že od leta 1964, ko se je postavila sedežnica skupaj z vlečnicami. Na voljo je 2,8 kilometra urejenih prog po naravnem snegu. V dolini, natančneje v Črni pri Kamniku, je ob ugodnih zimskih razmerah na voljo tudi manjše smučišče Osovje.

Več o zimskih aktivnostih na Veliki planini